طريقة عمل النجرسكو
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل النجرسكو
النجرسكو
المكونات
كيلو ونصف مكرونه شريط او اسباجتى
كيلو ونصف صدور فراخ مخليه ومقطعه رفيع جدا او مفرومه
400 جرام بصل مفروم
20 جرام ثوم مفروم
100 جرام مشروم
6 مكعب مرقه دجاج كنور
200 جرامذبده وزيت
5 جرام جوزه الطيب
البشامل
لتر لبن
كيس بشامل كنور
500 جرام جبنه بارميزان مبشوره او رومى
طريقة التحضير
البشامل
1-يوضع اللبن في اناء علي النار حتي الغليان ويضاف له كيس البشامل كنور ويقلب علي النار هادئه لمده 4 دقائق ويترك جانبا حتي يبرد
الفراخ
1-طاسه على النار نضيف ذبده وبصل وثوم يقلب جيدا نضيف المشروم ونقلب و نضيف الفراخ وتقلب و مرقه الدجاج كنور ويقلب الجميع على نار هادئه لمده 5 دقائق ويترك جانبا.
لسلق المكرونه
1- ماء على النار يغلى نضيف ملح نضيف المكرونه تسلق 3/4 سوى وتصفى جيدا
طريقه التحضير
1- نضيف علي المكرونه الدجاج وقليل من صوص البشامل وقليل من الجبنه مبشور ويقلب الخليط جيدا
2- تدهن الصينيه بالبشامل وتصب الخليط ويسوى بظهر معلقه وباقى البشامل يضاف على الصينيه وتغطى المكروته جيدا بالبشامل وترش باقى الجبنه وتدخل الفرن تاخذ لون ذهبي
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى